Visuaalinen somekalenteri 2022-esittely

Visuaalinen Somekalenteri

Visuaalinen Somekalenteri syntyi alunperin asiakkaidemme avuksi, jotta visuaalisen sisällön tuottaminen someen olisi helpompaa. Räätälöimme visuaalisen kalenterin asiakkaillemme, joilla oli haasteita tuoda ajankohtaisuutta someen esimerkiksi palveluiden tarjoajana tai suppean tuotevalikoiman brändinhaltijoina. Somekalenteria hyödynnetään esimerkiksi näin:

 

  • Suunnitteluapuna; teemat kuukausiksi eteenpäin suunniteltuna. Postaukset viikoiksi eteenpäin ajastettuna.
  • Yksin yrityksen sisältöjä tuottavat ovat saaneet kalenterista “sparrarin”, toisen asiantuntijan näkemyksen postausaiheisiin.
  • Suppeasta tuotevalikoimasta on ollut vaikeaa tehdä säännöllistä sisällöntuotantoa, kalenteri antaa vinkkejä sesonkien hyödyntämiseen.
  • Kuvakollaasi antaa vinkkejä kuvasuunnitteluun ja visuaalisemman Instagram-feedin rakentamiseen.
  • Väripareja on hyödynnetty vuosikellon teemoituksessa ja somekanavissa.
  • Google Trends -analyysityökaluja hyödyntäen koostettu materiaali auttaa heitä, joilla ei ole aikaa tai osaamista hakea vastaavia materiaaleja itse. Niistä saa hyvän rungon niin yrityksen kuin yksityishenkilön somekanavien ja blogin sisältösuunnitteluun.

 

Tunnetko brändisi kohderyhmän?

Visuaalinen Somekalenteri -oppaasta ja muustakin sometekemisestä saa tehoja paremmin irti, kun pohjalle on tehty huolellinen brändityö. Kuinka hyvin tunnet brändisi kohderyhmän? Digitaalisten alustojen, kuten verkkosivujen ja soMen analyysityökaluilla saa helposti tiedot nykyisistä asiakkaistasi. Google tarjoaa useita ilmaisia työkaluja, kuten Google Search Consolen sisältämät raportointi- ja anayysityökalut, joiden avulla saa tietoa sivustovierailuista ja vierailijoiden demografisista tiedoista. Työkalujen avulla pystyy tutkimaan, mitä asiakkaat sivullasi tekevät, mikä heitä kiinnostaa ja mikä on sivustosi liidimagneetti. Facebook ja Instagram koostavat kattavasti somekanaviesi kävijätietoja. Jos koet tarpeelliseksi kiteyttää ja kirkastaa brändiäsi, hyödynnä apunasi erilaisia brändinhallinnan työkaluja, esimerkiksi alapuolella kuvattua brändikolmiota. Brändikolmio kuvaa osuvasti, kuinka viestintä ja sisällöt ovat jäävuoren huippu rakentuessaan brändi-identiteetin ja yrityksesi syvemmän merkityksen päälle. Autamme mielellämme, jos kaipaa sparrailua ja apua brändin kiteytykseen, klikkaa tästä.

 

 

 

 

Visuaalinen identiteetti

Brändikuvat ja -videot ovat keskeisiä tekijöitä yrityksen visuaalisen identiteetin muodostumisessa. Vaikka ilmaisia ja laadukkaitakin kuvapankkeja on olemassa useita – mainitsemme pari Visuaalinen Somekalenteri -oppaassa – suosittelemme suunnittelemaan ja ottamaan keskeiset brändin imago- ja markkinointikuvat valokuvaajan kanssa ilmaiskuvien sijaan. Mikäli kuvatarve on suurta, on ihan ok satunnanisesti hyödyntää kuvapankkikuvia somefiidien kuvavirrassa. Vahva ja tunnistettava brändi rakentuu brändilähtöisesti suunnitelluista ja toteutetuista kuvista. Kuvastoa on mahdollista ja erittäin suotavaakin rikastaa asiakkaiden tuottamalla, brändin identitettiin sopivalla kuvasisällöllä. Kuvien lisäksi brändiväripaletti ja typografia synnyttävät mielikuvia ja rakentavat identitettiä.

 

Lataa Visuaalinen Somekalenteri

Alla latauslinkki Visuaalinen Somekalenteri -oppaaseen, sisältää kuukaudet 1-6. Inspiroivia hetkiä brändisi ja sisältöjen parissa!