Lifestylebrändin kasvuvinkit kansainvälistymiseen

Perustamisvuotenaan MALIA Company lanseerasi tuotteitaan lifestylemyymälöissä Suomessa ja Euroopassa. Muutamaa vuotta myöhemmin kasvanutta MALIA-tuoteperhettä myydään erikoiskauppojen lisäksi Boozt- ja Ellos -verkkokaupoissa, Ruotsin NK-tavaratalossa sekä Sokos- ja Stockmann -ketjuissa. Miten saadaan rakennettua kasvava ja houkutteleva brändi? Lue Johanna Laaksomaan lifestylebrändin kasvuvinkit.

MALIA-brändin perustajan, Johannan Laaksomaan, aloittaessa lifestylebrändinsä konseptointia tuotemerkin identiteetin kulmakivinä olivat laadukkaat ja luonnolliset raaka-aineet, korkealuokkainen tuotanto, yhdenmukainen estetiikka ja kauniit pakkaukset. Ensimmäiset MALIA-brändin tuotteet olivat Ranskan Grassessa parfyrmöörien ammattitaidolla valmistamia tuoksukynttilöitä. Myöhemmin tuoteperhe on laajentunut huonetuoksuihin ja käsisaippuoihin.

Johanna Laaksomaa on rakentanut lifestylebrändiä alusta saakka jokaista yksityiskohtaa miettien; tuotteiden pakkaukset ovat paksua, strukturoitua kartonkia, verkkokaupasta asiakkaille lähtevät tuotteet pakataan kauniisti ja viimeistellään satiinisella logonauhalla. Tuotteiden laadukas tuoksu ja tarkasti mietityt nuotit (engl. notes) siivittävät hetkeksi irti arjesta. Brändin visuaalinen maailma ja lempeä tone-of-voice näyttäytyvät yhdenmukaisena Instagramissa sekä verkkosivuilla.

Kasvuvinkit brändin lanseeraukseen

Usein uuden brändin lanseeraukseen liittyy paljon kuluja, ennen yhtäkään myytyä tuotetta. Johanna Laaksomaan TOP 3 asiat, joista hän ei halunnut tinkiä tuodessaan MALIA-tuotemerkkiä markkinoille.

1. Tuotteen puhtaus

2. Tuotteen laatu

3. Pakkaus

Autamme brändisi kasvussa

Lifestylebrändin kasvun tueksi toteutimme MALIA-brändille myyntiesitteen sekä uudistimme uutiskirjepohjan. Mitä teimme:

  • Loimme uutiskirjepohjan vastaamaan verkkosivun ja Instagram-feedin ilmettä ja tunnelmaa
  • Teimme myyntiesitteen, joka tuo esiin brändin visuaalista maailmaa ja kertoo tuotteiden laadusta ja raaka-aineista
  • Myyntiesitteeseen loimme mood guiden, jonka avulla selkeytetään tuoteperheen viestintää jälleenmyyjille
  • Tuotimme fiiliskuvia esitteeseen

Katso lisää tekemiämme bränditöitä täältä. Kerro, miten voimme olla apunasi brändisi kasvussa ja ota yhteyttä.