Instagram-julkaisun ajastaminen ilmaisohjelmalla

Instagram-julkaisun ajastaminen ilmaisohjelmalla on tehokasta, aikaa säästävää ja tavoitteellista sisällöntuotantoa. Plann on selaimella tai puhelimen sovelluksella käytettävä ilmainen työkalu (mobiilisovellus Androidille on valmistumassa pian). Siitä on tarjolla myös maksullinen versio, joka tarjoaa lisää työkaluja ja mahdollisuuden useamman käyttäjätilin lisäämiseen. Tässä artikkelissa keskityn Plannin ilmaisversion ominaisuuksiin.

Kokeilen ja testailen appejä jatkuvasti, lisää aiheesta täällä. Pyrin löytämään laadukkaat ja jouhevat työkalut tehokkaaseen, aikaa säästävään ja visuaaliseen sisällöntuotantoon. Samaan käyttötarkoitukseen on olemassa useita muitakin työkaluja, kuten Later, Planoly, Feed Preview. Monipuolisuutensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi Plann on yksi lempityökaluistani visuaalisemman somen tekemisessä.

Instagram-postauksen ajastaminen

Instagram-julkaisun ajastaminen onnistuu samalla työkalulla kuin feedin suunnittelukin. Käytän Plannia etenkin tulevien postausten suunnitteluun ja feedin kuvien järjestelyyn, jotta se olisi toimiva ja houkutteleva. Olin siis todella iloinen uutisesta, kun Plann vihdoin lanseerasi mahdollisuuden Instagram-postausten, kuvien ja videoiden, ajastamiseen.

Instagram-julkaisujen ajastaminen ei ole toistaiseksi mahdollista suoraan Instagramin omasta sovelluksesta. Voit suunnitella postauksen Plannin avulla täysin valmiiksi; lisätä tekstin, hashtagit ja valita postausajan. Aika voi olla mikä tahansa ajankohta tulevaisuudessa.

Postauksen ajastus Instagramiin
Näkymä tehtäessä ajastettua postausta selaimen kautta.

Kuka voi ajastaa Instagramiin postauksia?

Kuka tahansa, joka on asettanut Instagram-tiliinsä Business-asetukset. Löydät selkeät ohjeet, kuinka vaihtaa tili Business-tiliksi, täältä. Ajastus ei ole mahdollinen, jos tilisi on Creator tai Personal. Alkuun hieman tuskailin tämän kanssa. Tilini on Business-tili, mutta en silti saanut valittua ajastusta tehdessä ”auto post” -täppää päälle. Ongelma ratkesi tarkastettuani linkityksen yrityksen Facebook-sivuun ja annettuani oikeudet Facebookin jakaa Plannin ”auto postailuun” tarvitsemia tietoja. Koska Facebook omistaa Instagramin, tehdessäsi Instagram-yritystiliin liittyviä asetuksia, sinun tulee tehdä ne Facebookiin kirjautuneena. Itse Plannin käyttö ja ajastus on tehty todella helpoksi, ensimmäisen ajastetun postauksen kanssa aikaa kului eniten saadakseni Plannin ja Facebookin vaadittavat linkitykset toimimaan. Onneksi tuo linkitys tarvitsee tehdä vain kerran! Maltettuani seurata näitä selkeitä steppejä (katso kohdasta STEP 3 eteenpäin) onnistuin linkkaamaan Plannin ja Facebookin yrityssivun yhteen.

Millaisia tiedostoja voi ajastaa Instagramiin?

Voit ajastaa sekä kuvia että videoita. Kuvakarusellit ja stoorien ajastaminen eivät toistaiseksi ole mahdollisia ilmaisversiossa.

Plann on määrittänyt tarkat vaatimukset ajastettaville tiedostoille.

Kuvat:

  •  Tiedostomuoto: JPEG
  • Koko: Alle 8MB
  • Kuvasuhde: Instagramin suositusten mukainen (Neliö, 4:5, 1.91:1)
Instagram ajastus kuvat
Vaatimukset Instagramiin ajastettaville kuville.

Videot:

  • Tiedostomuoto: MOV or MP4
  • Koko: Alle 100MB
  • Videon pituus: max. 60 sekuntia, min. 3 sekuntia
  • Kuvasuhde: 4:5 or 16:9
Vaatimukset Instagramiin ajastettaville kuville.
Vaatimukset Instagramiin ajastettaville videoille.

Somekanavien suositukset kuvakoille muuttuvat tihaan, joten kunkin kanavan optimaaliset piksemitat kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin.

Mistä tiedän, että Instagram-ajastus onnistui?

Ajastetun postauskuvan oikeaan yläkulmaan tulee pieni A-ikoni, kun postauksen ajastus eli ”auto post” on onnistunut. Näet tulevan postauksen osana jo olemassa olevaa feediäsi. Voit vielä kertaalleen tarkastella miltä feedi näyttää ja sopiiko tuleva postaus siihen.

Postauksen ajastus Instagramiin
Onnistuneen ajastuksen merkkinä on A-kirjain kuvan oikeassa yläkulmassa.

Toivottavasti innostuit aiheesta yhtä paljon kuin minäkin! Inspiroivia hetkiä hallitumman ja visuaalisemman somen parissa.

Kaipaatko apua someen tai sisältöihin? Autamme mielellämme!