Brändivärit

Kuinka valita brändivärit?

Brändinrakennus on kuin palapeli, jossa eri palojen on osuttava saumattomasti yhteen yhdenmukaisen viestin ja ilmeen luomiseksi. Tässä avaan muutamia osa-alueita, joita brändivärikarttaa koostettaessa on hyvä huomioida. Vahvasti kansainväliseen markkinaan suunnatun brändin on hyvä tiedostaa värien kulttuurisidonnaisuus, ja että monet värit viestivät meille länsimaalaisille eri asioita, kuin vaikkapa japanilaisille tai venäläisille, joiden kulttuureissa väreillä on edelleen vahvaa symboliikkaa. Jokaisella on myös oma subjektiivinen kokemus ja mieltymys tiettyihin väreihin. Henkilökohtaisesti en ostaisi ensisijaisesti tuotetta tai palvelua, jonka brändiväri on voimakas violetti. Sen sijaan pehmeät greigen ja nuden sävyt vetävät puoleensa magneetin lailla. Brändääjän onkin hyvä muistaa, ettei kaikkia voi miellyttää. Tärkeintä on, että kaikkien brändin viestien on puhuttava samaa kieltä ja houkuttelevan samaa kohderyhmää.

 

 

Brändielementit

Kuinka brändivärit valitaan? Alkuun on hyvä kartoittaa kilpailijat ja brändin positiointi markkinassa. On hyvä tiedostaa tietyille toimialoille tyypilliset värit, valittu kohderyhmä ja pääkilpailijat. Brändistrategia, äänensävy (tone-of-voice) ja brändin sanalliset ja kuvalliset viestit tulee olla yhdenmukaiset. Esimerkiksi sisustussuunnittelutoimisto Linda Bakin brändivärit viestivät brändin arvoja, joihin kuuluu aistiystävällinen suunnittelu. Yrityksen lupaus on suunnitella tiloja, joissa hyvä olla. Brändivärit ovat pehmeät, ajattomat, edustavat hyvin yrityksen muita viestejä, kuten kuvamaailmaa.

 

 

 

 

AndSundays_Brändivärien-valinta

 

 

Mini-brändimanuaali

Sisustussuunnittelutoimisto Linda Bakille tehtiin mini-brändimanuaali, joka sisältää brändivärien määritykset ja pääviestit. Mini-brändimanuaali auttaa yhdenmukaisen brändi-ilmeen luomisessa ja tehostaa myynnintukisisältöjen, kuten verkkosivujen ja myyntiesitteiden tekemistä.

 

Brändisuunnittelu

Tarvitseko apua brändisuunnittelussa?

Varaa ilmainen sparrausaika ja pyydä tarjous. Autamme mielellämme!